Hej måleri!

Igår kväll konverserade jag med Emms via telefon. Vi avhandlade många olika ämnen som jag inte behöver gå in närmare på nu (dels för att jag inte minns allt vi pratade om, dels för att det är förbannat ointressant) men en sak som kom till min kännedom var att Emms var av den åsikten att det var för länge sedan jag uppdaterade min blogg.
Detta är orsaken:
Jag har målat.

För att förklara lite närmare: Jag fick ju inget sommarjobb, jag vågade aldrig ringa tillbaks till remtanten, så lösningen blev att mina föräldrar tog på sig rollen som arbetsgivare. De hade inget som helst emot detta då de var i stort behov av att få bokhyllorna i vardagsrummet urplockade, nedmonterade, vitmålade, uppmonterade vid en annan vägg och fyllda igen.
Jag tog med glädje på mig uppdraget. Främst för att jag var (och är) i behov av pengar och mina päron bestämde sig för att ge mig ganska så skäligt betalt.

Så de senaste dagarna har jag tillbringat i målarångor. Vardagsrumsgolvet är täckt med målarpapp och hylldelarna ligger utspridda. När jag känner för det (mina arbetstider är tämligen flexibla) drar jag på mig mina färgkladdiga långkalsonger, t-shirt och skjorta, tar fram färg och penslar och utför lite traditionellt hantverksyrke. Och känner mig som Ernst. Eller Matin Timell. När han är programledare för Äntligen Hemma alltså, inte när han leder Småstjärnorna.Fast det gör han väl i och för sig inte längre. I vilket fall känner jag mig mest som Ernst när jag målar våra bokhyllor. Förra sommaren, när jag monterade och målade den lilla byrå som nu står på mitt rum, kände jag mig mer som Martin Timell. Men det hör inte hit.
Det som hör hit, och sålunda är relevant just nu, är att jag målar hyllor och känner mig som Ernst, och därför inte har haft tid att uppdatera bloggen. Jag vet att det är en dåligt ursäkt, men det är den ända ursäkt jag har.

Mi är på Peace and Love och jag är bitter.
Dessutom är jag det fulaste och äckligaste jag har varit på länge. Det gör mig mer bitter.

Igår träffade jag Anna. Hon är fin!
Imorgon vill jag träffa brudarna. De är fina!
 Dessutom ska jag träffa Mi. Hon är också fin!


Hej bilkörning!

image29


Idag, 30 juni 2007, har jag, för första gången i mitt liv, kört en bil.

Jag och min helige fader tog oss med hjälp av vår gamla röda volvo ut till en stor parkeringsplats i Bromma. Det kan vara av vikt att tala om att nämnda parkeringsplats också var helt tom på både bilar, människor och andra ting som har för vana att förflytta sig.
Pappa tejpade fast "Övningskör"-skylten på bakluckan (skylten i fråga är magnetisk och ska således fästa automatiskt på bilars bakluckor men då Volvo, för att deras bilar ska väga lite mindre, tillverkar sina bakluckor av aluminium var det alltså tejp som gällde för vår del) och så tog vi plats i bilen. Jag i förarsätet och far i passagerarsätet. Det måste erkännas att jag var lite nervös, trots de grundliga genomgångar jag fått av min pappa.
Så startade jag. Och bilen brummade, hoppade till och stannade. Jag hade gjort något kajko med kopplingen. Eller gasen. Eller båda. Antagligen båda.
Men det gick bättre och bättre. När vi hade hållt på i cirka en halvtimme kunde jag sedan länge både starta och bromsa mjukt och fint (även där det var lite uppförsbacke) och far min bestämde att det räckte för idag. Vi körde hem, och jag kände mig stolt. Väldigt stolt.

Det känns bra!

Solutricaria

Solurticaria - nässelutslag av sol


Solurticaria är en ovanlig åkomma, där solens ultravioletta strålning framkallar nässelutslag.

Utslagen kommer inom några minuter efter solning, kliar intensivt och försvinner inom någon eller några timmar. En person som har solurticaria och ändå fortsätter att sola kan riskera att bli allmänt dålig och reagera med en anafylaktisk chock, en mycket allvarlig form av allergisk reaktion som kräver snabb och speciell behandling.

Den vanligaste behandlingen vid solurticaria är att ta antihistamintabletter. I andra hand kan härdning rekommenderas (se under soleksem).

Ovanstående text är hämtad från Karolinska Universitetssjukhusets webbplats. På detta vis informerar de om vad sjukdomen jag lider av innebär. Solurticaria. Aka solurtis.
Ungefär såhär mycket vet jag om solurtis. Utöver det som står här besitter jag endast den ytterligare fakta i ämnet att solurtis faktiskt kan gå över. Det är det jag hoppas på.
Jag hatar solurtis. Men eftersom jag inte alltid reagerar med att bli röd och knottrig när jag vistas i solen så är det ju inte så farligt. Och när jag jämför med alla andra sjukdomar, åkommor och allergier man kan ha ouren att råka ut för så känns ju solurtis ganska... lamt.
Så jag brukar väl växla mellan att inte bry mig särskilt mycket och gnälla som fan. Växla mellan total nonchalans inför mitt öde och självömkan.
En sak är i vart fall säker; jag håller inte med en nära vän till en klasskompis till mig. Denne vän sa nämligen att han gärna skulle lida av denna ovanliga åkomma eftersom man då är lite som en vampyr (för er som inte vet det tål inte vampyrer solljus). För att fatta mig kort; detta var något av det töntigaste jag har hört.

Solurtis suger.  


Hej sommar med allt vad du innebär!

image27



I tisdags morse (klockan var tjugo över nio, men det kändes som när man har gått och lagt sig klockan tolv och tvingas gå upp klockan fyra för att man ska iväg någonstans) mötte jag Emms vid Slussen. Vi skulle med hjälp av en fin buss och en ännu finare anslutningsbuss ta oss till Emms segelbåt för två dagars bryggseglats.
Resan med den första bussen gick finfint men med den fina anslutningsbussen var det värre. Chauffören (som inte var riktigt rätt funtad i huvudet) hade kört iväg innan bussen som skulle ansluta till honom hade kommit. Resultat: Emms, jag och diverse medelålders resenärer strandsatta på en busstation. Nästa buss skulle gå ca ett dygn senare och eftersom Emms har någon slags benhinneinflamation (som antagligen inte är benhinneinflamation, utan träningsvärk) och jag hade skavsår av sprillans nya skor kändes inte en fem kilometers promenad sådär väldigt lockande.
Räddningen kom i form av en man med bil som skulle skjutsa en av de besvikna medelålders resenärerna. Vi fick skjuts av mannen och allt löste sig. Tack återigen du främmande man, du besparade oss mången möda och besvär!

När vi väl anlänt till båten följde två dagar av mys och så kallat chill.
Vi badade. Efter övertalning av Emms hoppade jag i vattnet med kläderna på från en bom (hon upprepade ett antal gånger att det verkligen skulle göra hennes sommar om jag hoppade i, så jag hade egentligen inget val). Sedan såg jag till att hon också hamnade i vattnet.
Vi spelade kort. Emms vann i princip allt vi spelade förutom ett parti Stress som jag lyckades gå som segrare ur.
Vi åt. Det blev mackor och godis och middag och mackor och frukt och godis och godis. Och en massa te och (äckligt) kokkaffe.
Vi tittade tittade på film. Trots problem med textning var Monty Pythons "The Holy Grail" ganska så kul. Det blev också lite Sex and the City.
Dessutom så pratade vi en massa. En jättemassa. Vilket är bäst.

Alltså, två fina dagar av sommarlovet.
Tack Emms! Detta måste göras en repris på.

Lista

Jag hittade en lista. För att skingra tankarna fyllde jag i den.


Ditt namn: Eftersom mitt mål här i livet är att vara så mystisk som möjligt så kan jag inte avslöja det.

Längd: 170 cm.
Spelar du något instrument: Egentligen inte, men jag äger både en elektrisk och en akustisk gitarr.
Vem är snyggast: Keira Knightley.
Vem vet mest om dig: Jag tror att det måste vara Mi.
Vad vill du ha just nu: Ett festivalpass till Peace and Love.
Vilka sjukdomar har du: Solurticaria (nässelutslag vid solljus)
Fobier: Lite klaustrofobi, men inget allvarligt.
Känner du en snygg kille: Ja.
Har du körkort: Inte än.
Åsikt om jultomten: Överskattad.
Vill du gifta dig: Nej.
Tycker du att du är attraktiv: Helt ärligt talat så har jag ingen aning. Man kan ju inte se sig själv utifrån.
Din hårfärg och frisyr: Halvlångt hår i mittbena. Färgen brukar väl kallas cendré.
Skolväska just nu: En vinröd portföljliknande sak. Lyckligtvis ganska oanvänd för tillfället.

Har du glasögon: Nej.
Hur ser din plånbok ut: Den är blå "sammet" på utsidan och vit med blåa blommor på insidan. (Jag har sytt den själv.)
Favorittv-program: Kobra.
När ska du festa nästa gång?: Ingen aning.
Vad köpte du senast: S.k. Cleansing Wash från Apoteket.
Hur mycket pengar har du: Så att jag klarar mig. Typ.
Hur svarar du i telefonen hemma: Jag säger mitt namn högt, snabbt och lite aggressivt.
Senast kramat: Emms.
Vem sov du hos senast: Emms.
Stjärntecken: Tvillingarna.
Ögonfärg: Blått med lite grått i.

Kroppsform: Proportionerlig.
Kall favoritdricka: Beror på sammanhang och humör.
Varm favoritdricka: Grönt te eller kaffe med mycket mjölk.
Alkoholhaltig favoritdricka: Vitt vin.
Säger ofta: "Stiff", "HEJ!" och "Va?"
Saknar du någon: Ja.
Du fikade senast: Idag.
Senast sedda film: Garden State. För tredje gången.

Hur känner du dig nu: Trött, ledsen, smått äcklig och utan hopp.
Kan du laga mat: Om jag måste.
Vad pluggar du: Estetiskt program med inriktning teater. Svårt.
Vad tycker du om fötter: Rena och välvårdade fötter har jag inget som helst emot, jag tycker att fötter kan vara ganska roliga, men valkiga fötter med ovårdade tånaglar vill jag hålla på avstånd.
Är du smart: Jag brukar tycka det. Frågan är om det stämmer.
Snarkar du: Inte vad jag vet, dock har jag fått höra att jag gör märkliga klickljud precis när jag somnar.
Är du aktiv i skolan: Inte i själva skolan, jag kan inte koncentrera mig där, men jag pluggar som fan hemma.
Lesbisk: Inte vad jag vet.
När och varför grät du senast: För en timme sedan. Anledningen är att biljetterna till Peace and Love är utsålda.


 


Inget Peace and Love

Det blir ingen Peace and Love för mig. Precis när jag har bestämt mig, verkligen bestämt mig, för att jag ska köpa min biljett, när jag är sådär säker på något att det bara inte finns på jorden att det inte ska bli som jag har tänkt mig, så visar det sig att nej, DET ÄR UTSÅLT. Det finns inga biljetter.
JAG KAN INTE ÅKA TILL PEACE AND LOVE!

Jävla pisshelvetes, skit-i-havet förbannade horkuksslyna!
Förbannade, jävla skitkukiga helvetes bajsskitsson-of-a-bitch jävla slampskitiga ashög!
FY FAN!

Jag ringde Mi och talade om hur det var. Hon tipsade om blocket.se och liknande hemsidor som sista utväg. Smart, tänkte jag. Jag svarade på de två annonser med rimligt pris som jag hittade. Alldeles nyss fick jag veta att snubben som hade satt in den ena annonsen har fått ett bud på 2000 kr. Det är, med andra ord, så inihelvetes jävla kört som det kan bli.

KUL!

Hej brev!

Idag när jag kom hem från Emms runt klockan sju så tittade jag (rent rutinmässigt) ifall det kanske, mot alla odds, fanns någon post till mig. Det gjorde det.
Bland räkningar och diverse tråkiga tidskrifter min mor prenumererar på hittade jag ett klargrönt kuvert addreserat till mig. Med ett brev i. Brevet var från min brevvän Simone som jag inte har haft någon kontakt med på ungefär fem månader. Jag blev förvånad. Och väldigt, väldigt glad. Jag trodde att vi inte skulle höras av mer, att hon kanske inte hade tid, eller lust, att skriva till mig längre. Men lyckligtvis hade jag fel.
Glada överraskningar är nice. Man blir helt enkelt glad!


image26


.

Jag ringde remtanten i förrgår. Hon svarade inte. Istället fick jag höra en telefonsvarare som sa ungefär "Hej, det är Karin. Du kan nå mig på..." och så rabblade hon ett hemnummer.
Detta gjorde mig förvirrad och osäker på två sätt. 1) Jag vill inte ringa hem till remtanten, det känns lite för påträngande. 2) Jag har fått för mig att remtanten är rumänsk, och är man från Rumänien heter man väl inte Karin. Således uppkommer frågan "Har jag fått fel nummer?" Det vore lite jobbigt, för med fel telefonnummer är kan det vara svårt att få tag på folk.
Jag ska göra ett till försök idag, om hon inte svarar får jag väl tala in ett meddelande. Om jag vågar.
Jag tänkte också cykla iväg och göra ett sista försök med det fik jag har besökt ett antal gånger utan att det har varit öppet.

Mi får åka till Peace and Love. Därmed är ju problemet vem jag ska åka med, om jag nu ska åka, löst.
Jag har emellertid insett att jag befinner mig i en moment 22-situation. För att kunna åka på Peace and Love måste jag jobba ihop pengar så att jag har råd, men om jag jobbar så kommer jag inte kunna åka på Peace and Love. Jag betvivlar nämligen starkt att jag, om jag skulle få ett jobb, skulle få ledigt det första jag gör.
Det hela skulle bli så mycket enklare om biljetterna till Peace and Love vore slut. Det är de inte. Så nu är det alltså jag som måste göra ett val. Ta ett beslut. Och sådant är ju, som bekant, inte det lättaste.

Fan. Jag vet inte hur jag ska göra.

17 år. Till slut.

Så har man blivit 17 år gammal. Igår, 8 juni, klockan 17:17 blev jag 17 år
Det hela firades med mysig picknick i mysig park med mysiga människor och mysiga presenter. Myspys.
Jag känner mig väldigt stor nu. Eller något. 

17 är egentligen en ganska meningslös ålder. Man är nästan vuxen men ändå så är man inte riktigt där. Hela det år när man är 17 tror jag känns som en enda lång väntan på att äntligen, äntligen, bli 18.

Den bästa presenten jag fick är helt klart sommarlovet. Och nu är det här. Sommarlovet. Det som all vår längtan och åtrå hela våren varit inriktad på. Så det är nu man ska förverkliga sig själv, för att sammanfatta det hela.
Det ska bli kul, najs så att säga.

På måndag ska jag ringa remtanten. Då kommer alla mina problem vara lösta och allt som återstår är ett enda stort BRA! Det känns fantastiskt!

Sommar i Stockholm med mina fantastiska, underbart fina brudar kommer att bli bäst.

Puss

image25

Barn.

För ca en timme fick jag reda på något mycket märkligt.
En av mina barndomsvänner, som är född 1989, ska bli pappa. Pappa! Förälder!
Jag kan liksom inte riktigt fatta det. Han är ju ett barn själv, han har inte ens fyllt 18! Det hela känns mycket... abstrakt.
Jag är medveten om att min starka reaktion kan vara överdriven och bara bygga på fördomar, det kan mycket väl vara så att det hela går jättebra, att både min kompis och hans flickvän visar sig vara ypperliga föräldrar och barnet i fråga växer upp till en lycklig människa. Det mycket väl gå bra.
Men jag känner mig väldigt skeptisk. Om inte annat för hans, min kompis, skull. Det är som att hans... ungdom tas ifrån honom. Jättesnabbt. Alldeles för snabbt för vad jag tycker är nyttigt.
Frågan jag ställer mig är helt enkelt följande: Vad händer med hans liv? Allt det jag tror att man vill göra innan man... stadgar sig, eller hur man nu ska uttrycka sig, försvåras nämnvärt av ett litet barn.
Jag har bilden av att man, när man har gått ut gymnasiet, vill leva lite vind för våg. Inte planera allt för mycket, göra lite vad som faller en in. För att det i princip är den chansen man får i livet att leva så. Det går inte om man är nybliven förälder. Att ha ett barn kräver en massa tid, energi och uppoffringar. Så är det bara.
Men som sagt, jag kanske överreagerar, det kanske går bra. Men jag känner mig skeptisk.


Sommar och sol

Sommar, sommar och sol, värmen tar död på mig men det är bra ändå.

Jag gillar verkligen hur mycket jag gnäller på värmen. Lika mycket som jag brukar gnälla på kylan under vinterhalvåret. Nöjd? Vad är det? Ledsen, jag har aldrig hört talas om det ordet.

Massa ny musik från bibbliz och Finding Neverland och Garden State.

Svetten droppar, rinner
Allt svämmar över
och brister
Vi släpper taget
Äntligen

Fina finisar gör livet värt att leva.
Punk slut.


image24

Bitterfittan ska dö.

Jag insåg plötsligt att bitterfittan ska dö och också att hon (tack och lov!) håller på att dö. Jag vet att det kan tyckas ha gått lite väl fort men i och med det förra inlägget fick jag liksom perspektiv. Perspektiv... perspektiv är bra! Perspektiv makes the bitterfitta pass away.

Snart är det sommar, vilket med andra ord innebär glada dagar och tjofadderittan tjuttiflux med mera. Allt kommer att bli bäst.

Nu ska jag äta min äckliga lasagne som jag har värmt i micron och njuta av bitterfittans dödskramper.

Puss och kärlek till alla fina gull!


Bitterfitta.

Jag känner mig bitter. Över det mesta. Av egentligen ingen jävla anledning alls.
Jag känner mig dräggig, äcklig och ful. Det är så töntigt. Jag borde inte bry mig, man ska inte bry sig om sådant. Men det är väl klart att man gör det. Som om en enda människa skiter fullständigt i hur hon/han ser ut.

Jag känner mig fel. Och dum. Jag tänker på min s.k. sociala kompetens och inser att jag aldrig någonsin kan säga rätt saker till andra människor. Det blir bara fel. Jag vet att jag gör fel men inte vad det är jag gör för fel. Och ju mer jag försöker förstå vad jag gör för fel, desto mer fel blir det.

Ja, jag inser hur patetiskt självömkande jag är. Jag vet inte ens varför jag skriver den här skiten.

Jag är alldeles för styrd av småsaker. Jag tar åt mig för mycket. Av konstiga, små, obetydliga saker som jag inte borde lägga så stor vikt vid. För det bara förstör för mig själv. Så dumt.

Fy fan, jag är så pubertal att det blir pinsamt. Men förhoppningsvis kan jag tillskriva det min ålder.
Jag ska sluta tycka synd om mig själv. Det leder förihelvete ingen vart överhuvudtaget. Så onödigt.
Jag vet inte vad jag vill. Jo, det vet jag. Eller nej. Fan.

Jag borde... jag borde ändra mitt beteende. Typ. Eller något. Till att börja med kan jag ju skita i att lägga upp en massa gnäll på bloggen. Men å andra sidan ska man väl vara sanningsenlig och detta är, just nu, i skrivande stund, sanningen. Tror jag. fast jag vet inte.

Jag vet inte.

Jag vet faktiskt inte ens om jag verkligen tycker speciellt synd om mig själv. Jag vill väl bara beskriva mitt... tillstånd just nu. I denna stund.

Jag känner mig otillräcklig. Hur gör man för att räcka till?

Hur gör man för att inte reflektera och analysera så förbannat mycket och bara vara istället? Det är det som är mitt problem. Jag analyserar och kommer alltid fram till samma sak. Att jag gör fel. Att jag är fel.
Men det är ju därför jag gör fel, för att jag analyserar för mycket. Jag tror att om man bara är så blir det inte fel. Egentligen blir det ju inte fel förrän man börjar tänka på att det var fel.

Mattias sa idag att om man mår dåligt eller är ledsen eller dylikt så hjälper det att låtsasskratta. Då frigörs nämligen en massa endorfiner och andra lyckobringande ämnen och man mår således bättre. Jag har för mig att jag också har hört det.

Alltså: Ett gott skratt förlänger livet och bitterfittan is gonna die young.
Skål på det!


Tunnelbanesamtal

Idag gjorde jag något som jag inte har gjort förut.
När jag satt på tunnelbanan på väg hem från tvåornas föreställning låtsades jag lyssna på musik för att mer diskret kunna tjuvlyssna på det samtal två män mittemot mig förde.

Jag vet egentligen inte om det var sådär jättetaktiskt, jag tror inte att det hade varit så uppenbart att jag lyssnade på männens samtal även om jag inte hade haft hörlurar i öronen, men det var ändå något sådant jag tänkte.
Så jag satt alltså och låtsaslyssnade på musik (jag till och med bestämde en takt som jag höll lite diskret med foten, och ibland fingret, för jag tror att jag brukar göra så när jag lyssnar på musik) med kinden lutad mot handen samtidigt som jag lyssnade på de två herrar i 20-årsåldern som diskuterade sociala relationer och hur trötta resp. inte trötta de var på "relationsanalyser". ("Men jag är så trött på relationsanalyser." "Jag med. Eller, jag är inte så trött på relationsanalyser.")

Egentligen var hela företaget mest krångligt eftersom jag var tvungen att koncentrera mig dels på att lyssna och dels på att se ut som om jag inte hörde ett ord genom att se allmänt borta ut och hålla reda på en takt som jag själv hade bestämt. Det pinsammaste hade ju varit ifall killarna i fråga hade insett att den konstiga bruden mittemot satt med hörlurar i öronen utan att ha någon musik på.

Ju mer jag tänker på det, desto mer korkat och onödigt låter det. Jag menar, eftersom de satt på tunnelbanan och pratade med en massa folk runt sig så tror jag att de pratade om sådant som är allmänhetsvänligt och de pratade antagligen inte om mer hemliga och intressanta saker bara för att jag tog fram i-poden och började "lyssna på musik".

Det hela torde kunna förklaras med att jag är väldigt trött. Och som på så många andra människor fungerar inte hjärnan och tankeverksamheten så bra på mig när jag är trött. Men för att ursäkta mitt handlande en aning så kan jag ju se det som en liten teaterövning. Och sådana kan man ju inte få för många av.



image23

LONDON!


image19



Nu är det klart. Nu är det definitivt!
Emms, Katarina, Karin och jag ska till London!

Det är verkligen helt otroligt, galet, fantastiskt, amazing och jag vet inte vad! 

Allt är klart. Flyget är bokat, hotellet är bokat, det blir av! På riktigt! 

29 oktober lämnar vi landet för fyra dagar i Englands huvudstad.

Jag kan inte fatta det!

Jag kan se det framför mig, hur vi går där i Hyde Park, ser fab ut och helt enkelt mår bäst.

Aaaaaah! Jag är så glad! Så på G! Bästbästbäst!

London, here we come!



image22

RSS 2.0