Lussekuk


image90

Lussekuk, december 2007. Matt designade, jag och Mi dekorerade (dessutom gjorde vi degen).



?


Följande fråga ställde jag mig på påskafton, efter en promenad i ett fritidshusområde i Stockholms skärgård:

Varför åker man ett spec terrängfordon (som låter skitmycket och drar en massa bensin) en halv kilometer för att titta på havet, när det är mer miljövänligt och betydligt hälsosammare att promenera?!?




Stress


För en vecka sedan handlade min psykologilektion om stress. Vi fick sitta i grupper och diskutera situationer som framkallar stress. Min grupp utsåg bl.a. följande händelser till stressande sådana (varav samtliga är självupplevda):

- När man tappar bort någon annans katt.
- När ens hamster fastnar bakom badrumsskåpet.
- När man pratar med någon viktig person i telefon och ens kompis skriker åt en att man är en fitta.
- När man glömmer bort att man ska träffa sin terapeut och måste beställa en taxi från en adress man inte vet namnet på och taxin dessutom blir försenad.
- När man har tid hos en sångpedagog och inser när man kommer dit att man varken har portkoden eller pengar på sin mobil så att man kan ringa och fråga.
- När någon viktig person ringer när man är ute på stan och man ska försöka få upp sin kalender ur väskan för att boka in ett möte samtidigt som man försöker vara trevlig mot personen i telefonen.


Tavla


image89

Don't think twice, it's all right


Jag har inte uppdaterat bloggi på en månad, men det kanske är lika bra. Det finns inte mycket att berätta.

Det känns som om jag gör fel om och om igen, men jag vet inte hur jag ska öra för att göra rätt, jag vet inte ens vad som är rätt att göra, eller om det ens finns något "rätt". Och så tänker jag alldeles för mycket, fortfarande. Man kan ju tycka att det har gått för långt när man inte somnar förrän kl halv sex på morgonen på grund av den jävla snurrande karusellen som min hjärna är.

Jag tror på att man väljer hur man vill leva sitt liv, man har alltid ett val, även om alternativen kanske inte alltid är så party. Men det är inte ett jävla dugg lätt att välja, och att göra rätt val är svårare än så.


Det är så många jag inte blir klok på, främst mig själv.

RSS 2.0