Söndag igen.



Dagens bästa:
Att sitta på Emmets trappa i höstsolen och dricka kaffe och läsa "Slaktleken" av Eugène Ionesco med olika dialekter.


image66




Sommarlov



En gång i tiden var det sommarlov och jag fotograferade lite.


image55

image54

image58
image52

image53

image64

image56

image57

image59

image65

image60

image61

image62

image63


Tack och hej.



Wednesday morning, 9 A.M.


Jag har inte uppdaterat bloggen på en och en halv vecka. Det känns lite trist, men jag har varken haft tid eller lust. Plugget tar det lilla av energi man har, vrider ur det, slänger det på marken och stampar på det.
Stressen börjar så sakteliga att smyga sig på. Och det räcker liksom inte med att jag blir stressad över mitt liv och saker som händer den närmsta tiden, jag blir dessutom stressad över saker som jag vet att jag kommer att behöva göra längre fram. T.ex. skriva och hålla ett tal på engelska. För att nämna en av alla (skolrelaterade) händelser som ger mig en lätt känsla av panik.

Idag ska jag vara hemma. Jag känner mig verkligen som en jävla slacker för jag är inte ens sjuk. Största anledningen är att jag inte vill gå runt i skolan som ett mensoffer och ha kramp i magen. Men jag ska använda min tid väl. Jag ska plugga matte, läsa de böcker jag håller på med i svenska och engelska och så ska jag skriva en föreställningsanalys på (säger man på? Det låter konstigt. Kanske av istället. Äh, jag vet inte) Juloratoriet.

Inatt drömde jag . Först drömde jag att jag och några kompisar åkte pulka i en liten backe utanför det hus jag bodde i förut. Det var nästan ingen snö alls, men det gick så jävla fort ändå. Sedan var jag i mitt kök och mamma frågade mig om jag hade rökt något i lördags. Jag sa att jag hade rökt en cigarett och hon blev jättearg och skrek att hon "har ju sagt att jag inte får röka". Det hände en massa annat i den drömmen också, men jag minns det inte.

Nu ska jag äta frukost.


Söndag


Fy fan!


Daniel Radcliffe


image51




Tack Emms!


Rooibos Apelsin och Karaktärsarbete



Jag sitter och dricker Rooibos Apelsin med massa honung i och funderar över Josse. Josse är karaktären jag ska göra på karaktärsarbetet i skolan. Jag har kommit fram till ganska mycket men hon är fortfarande väldigt diffus. Jag kan t.ex. inte komma på vilken typ av musik hon lyssnar på, hur många riktigt nära vänner hon har, hur många ytligt bekanta hon har eller hur bra kontakt hon har med sin bror och syster. Josephine Almelöv, vem är du? 
Levnadsbeskrivningen ska vara inne imorgon, jag har en aning ont om tid.

Reflektioner angående sjukdom och min skolgång:
När jag gick på högstadiet kunde man vara hemma p.g.a. av sjukdom, komma tillbaka till skolan dagen efter och förklara att man inte var klar med läxorna eftersom man hade varit sjuk och därför inte hade kunnat plugga.
Så kan jag inte göra nu. Trots att jag hade feber igår var jag tvungen att plugga matte (för om man halkar efter i Matte B det allra minsta så kommer man att få IG och DÖ!).
Det krävs allvarligare sjukdomssymptom för att vara hemma från skolan när man går i gymnasiet än vad det gjorde i högstadiet. Då kunde man vara hemma för att man hade lite ont i huvudet. Det kan man inte nu. Man har helt enkelt inte råd att missa i princip någonting. (För då får man IG i alla kurser och DÖR!)
Slutsats: Om man blir sjuk när man går i gymnasiet så DÖR man, eller va?


Igår läste jag ut Orlando av Virginia Woolf. Med tanke på hur länge jag har hållt på med den boken så känns det jävligt bra.
Det finns alldeles för lite tid. Framför allt finns det för lite tid för att läsa.


image49





Förkylningstider

Jag har precis mailat en sjukanmälan till skolan. Egentligen har jag inte tid att vara sjuk, speciellt inte med tanke på att vi har matte idag, och jag har visserligen inte feber men jag är faktiskt förkyld, ordentligt förkyld. Faktiskt.

Så nu ska jag gå och lägga mig igen och sova bort all sjukdom. Så det så.



Puss

----------------------------


Jag vill sova! Inte plugga, sova!


Märklig dag idag.
Försov mig, kom försent, var trött, var irriterad, var sur, spände tandställning,blev glad, dansade och sjöng i ösregn, orienterade, spelade teater, mådde bra, blev trött igen, åkte till akademibokhandeln, blev tröttare, blev sur, åkte hem, blev ännu tröttare, åt middag, pratade en massa, tröttnade på mig själv, tröttnade på mitt liv, dog.




Nu ska jag skriva ett CV till Svenskan, översätta "The NIghtingale and the Rose" till Engelskan, räkna en massa tal till Matten och hata skolan.

Pussohej


Jag och Mi



image48

Hej min fina vän!




Nollni-ing, sha-la-la-la-laa!


Efter veckor av stress och planering var det i torsdags dags för att nolla de nya eleverna. Jag var grymt nervös innan och upptäckten av en relativt stor miss i hela planeringen ungefär tre timmar innan det var dags att tåga mot Slussen gjorde att paniken spred sig lite lätt. Lyckligtvis fixade det sig (tack Henrik och Linnéa för att ni var förstående!) och vi kunde utföra allt som vi hade tänkt.

Det mesta gick enligt planeringen trots att jag inte riktigt hade full koll hela tiden (vilket säkert var nyttigt för ett kontrollfreak som jag) så verkade det ha funkat bra. I varje fall verkar de flesta (både ettor, tvåor och treor) ha haft riktigt roligt.

Och visst var det roligt, jag hade verkligen skitkul både under själva nollningen och under festen etferåt men jag är så fruktansvärt otroligt jätteglad och lättad att det är över. 
Jag ska aldrig planera en nollning igen!


Tips till nästa års tvåor: Om ni ska sova över på båten; sov INTE i köket. Att försöka sova fyra personer i ett rum som är så litet att man inte kan sträcka ut benen, utan får ligga i fosterställning istället, och där underlaget dessutom är ett stengolv och det blir så kallt att man vaknar var femte minut och hackar tänder är en DÅLIG idé.



Rehabiliteringen hette god mat, glass, dåliga amerikanska filmer, te och Harry Potter 1 tillsammans med Ka och Emms igår.


RSS 2.0